Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijestiiiiii

Ubio Palestinca jer je bacao kamenčiće: Židovski doseljenik na sudu

658views

Minber.ba – Židovski doseljenik optužen za ubistvo jednog 18-godišnjeg Palestinca na Zapadnoj Obali ranije ove godine se u četvrtak pojavio pred sudom u Jerusalemu, dan nakon što je uhapšen, kazao je korespondent AFP-a. 26-godišnjak, čije ime nije objavljeno, je optužen da je upucao jednog palestinskog mladića blizu grada Nablusa 27. januara. Prema dokumentima koje je AFP imao na uviđaju, osumnjičeni je uhapšen u srijedu u Jerusalemu, gdje je živio.

“Uhapšen je u Jerusalemu nakon duge istrage i doveden danas pred sud za prekršaje u Jerusalemu,” potvrdio je policijski glasnogovornik.

Dokumenti pokazuju da je osumnjičeni student ekonomije sa iskustvom u sigurnosnim poslovima, a dolazi iz doseljeničkog naselja Alon Shvut koje se nalazi na jugu Zapadne Obale.

Tokom ispitivanja osumnjičeni je priznao ubistvo mladića, ali je naveo da pucao u samoodbrani nakon što je žrtva na njega bacala kamenjčiće (?!).

Izvor: AFP

Za minber.ba preveo i prilagodio: E.D.

(Minber.ba)