Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijestiiiiii

Jevrejski naseljenici napali džamiju na Zapadnoj obali

463views

Jevrejski naseljenici (da su Palestinic ovo učinili, u medijima bi bili nazvani ekstremistima, nap. admina) su rano jutros gurnuli zapaljene automobilske gume u džamiju u selu Magajer na Zapadnoj obali, čime je je izazvan požar jer je vatra djelimično zahvatila tepihe. Napadači su takođe ispisali grafite na zidovima.

Izraelska policija i vojska poveli su zajedničku istragu, a sumnja se da je napad osveta za nedavnu evakuaciju nelegalno podignutih jevrejskih kuća.  Jedan od stanovnika sela izjavio je da je požar primjećen kada su ljudi došli na jutarnje molitve, prenose agencije.

Prije godinu dana stanovnici sela Bajt Fadžar optužili su grupu jevrejskih naseljenika iz obližnjeg bloka jevrejskih naselja Guš Ecion da su pred zoru izazvali požar u lokalnoj džamiji.

U utorak je 44-godišnjica bitaka za istočni Jerusalem u šestodnevnom ratu, pa se izraelska vojska pripremila na moguće proteste Palestinaca na Golanu, Zapadnoj obali i istočnom Jerusalemu. U tom ratu je Izrael osvojio te teritorije, uključujući i pojas Gaze

(Fena)