Vijestiiiiii

Jemen: Ranjeno više od 400 demonstranata

381views

Policija je ranila više od 400 prosvjednika koji su u ponedjeljak rano ujutro marširali na predsjedničku palaču u jemenskom gradu Hudaida, javila je agencija Reuters, a prenosi Hina.

Prosvjedi nadahnuti ustancima u Egiptu i Tunisu doveli su 32-godišnju vladavinu Predsjednik Ali Abdullah Saleha čija je 32-godišnja vladavina na rubu kolapsa, pozvao je na okončanje nasilja, istaknuvši da nema namjeru odstupiti.

Prosvjednici su organizirali marš nezadovoljni nasilnim slamanjem prosvjeda u Taizu, gdje su ubijene dvije osobe, a stotine su ranjene. U mimohodu je sudjelovalo nekoliko hiljada ljudi.

Po riječima jednog očevica prosvjednici su se okupili kod zgrade lokalne vlasti i krenuli na predsjedničku palaču, a policija ih je zaustavila mecima i suzavcem. Liječnici u lokalnoj bolnici izjavili u Reutersu da je devet osoba ozlijeđeno u pucnjavi, oko 350 udisanjem suzavca, a još pedesetak od kamenja kojim su policajci gađali prosvjednike.

Predsjednička palača u Hudaidi jedna je u nizu Salehovih rezidencija diljem Jemena. Agencije tvrde da u vrijeme prosvjeda u Huaidi najvjerojatnije nije ni bio tamo već u rezidenciji u glavnom gradu.

(HRT)