Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Iz minute u minutu - STANJE U SIRIJI

Je li Assad spreman odstupiti s vlasti?

426views

Jordanska delegacija, nakon sastanka sa Beshar El Assadom u glavnom gradu Damasku, saopštila je da je sirijski lider spreman odstupiti s vlasti ukoliko Sirijci postignu dogovor među sobom.
Durgam Khaitan Helese, član jordanske delegacije u izjavi za CNN Arabic je rekao da je delegacija njegove zemlje na razgovore u Damask doputovala na zahtjev sirijske strane. Helese je prenio da su u razgovoru sa El Assadom razmatrali politička sredstva za riješenje krize u Siriji. Sirijski lider je čak iznio nekoliko pohvalnih stavova prema opozicionim grupama, naročito njihovu ideju o dijalogu sa sirijskim vlastima.

Posjeta jordanske delegacije Damasku je, s druge strane, izazvala reakcije u Jordanu. Brojne političke grupe i nevladine organiziacije su oštro kritikovale posjetu Damasku, odbacivši izjavu izrečenu u ime jordanskog naroda.

(TRT)