Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijestiiiiii

JAR: Studenti pozivaju na bojkot Izraela

409views

Studenti sa Univerziteta Vitvatersrand u Južnoj Africi odlučili su da pokrenu akademski bojkot Izraela u znak solidarnosti sa Palestincima.

Univerzitetski savet studenata pozvao je u današnjem saopštenju na trenutno preispitivanje svih akademskih, finansijskih i kulturnih veza sa izraelskim institucijama.

Univerzitet Vitvatersrand drugi je južnoafrički univerzitet koji se odlučio na akademski bojkot Izraela. Univerzitet u Johanesburgu je prošle godine prekinio sve veze sa izraelskim Univerzitetom Ben-Gurion.

Vlada Južne Afrike je pre tri meseca naljutila izraelske vlasti kada je izdala uputstvo da se roba koja se uvozi iz jevrejskih naselja na Zapadnoj obali ne označava kao roba proizvedena u Izraelu.

Mnogi Južnoafrikanci poistovećuju način na koji Izrael tretira Palestince sa progonom crnačkog stanovništva u vreme aparthejda.

(Beta)