Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijestiiiiii

Japanci zamrzli Gadafiju 4,4 milijarde dolara

293views

Japanska vlada zamrznula je oko 4,4 milijarde dolara koje pripadaju libijskom vođi Moameru Gadafiju i njegovim pristalicama, javlja RIA Novosti.

Ova mjera uslijedila je nakon sankcija UN protiv libijskih vlasti. U martu, Japan je na listu za sankcije stavio imena 18 zvaničnika i organizacija Gadafijevog režima, kao i Centralnu banku Libije.

SAD zamrznule su ranije oko 30 milijardi dolara libijskih sredstava zajedno sa Švajcarskom i EU. Američki dražvni sekretar Hilari Klinton rekla je da će Vašington upotrijebiti dio zamrznutih sredstava u interesu libijskog naroda.

Antivladini protesti u Libiji počeli su sredinom februara, a prerasli su otvoren sukob što je dovelo do gubitka hiljada života. Savjet bezbijednosti UN uveo je zonu zabrane leta iznad Libije u martu čime je otvoren put za vazdušne napade na Libiju. (Vesti online)