Vijestiiiiii

Izraelski vojnici ubili palestinskog mladića na ulazu u džamiju!

315pregledi
MIBNER.BA – Izraelske okupacijske snage su pucale na i ubile jednog palestinskog mladića blizu ulaza u Ibrahimovu džamiju u gradu El-Halil u srijedu uveče, saznajemo prema lokalnim izvorima.

Očevici koji su obavljali namaz u džamiji rekli su da su vidjeli tijelo jednog mladića na stepenicama koje vode ka džamiji dok su vojnici izraelskih okupacijskih snaga zatražili od vjernika da napuste mjesto nakon što su ga proglasili zatvorenom vojnom zonom.

Komanda izraelskih okupacijskih snaga tvrdi da su vojnici u srdžbi razmijenili nekoliko riječi sa mladićem nakon što je on odbio da im pokaže “oštar alat” kojeg je posjedovao, i dodala je da je jedan vojnik pucao na mladića, nakon čega je mladić podlegao ranama a jedan vojnik u blizini je pogođen šrapnelom.

Identitet mladića još uvijek nije poznat.

U međuvremenu, komanda izraelskih okupacijskih snaga je rekla da je jedan vojnik ubijen rano u četvrtak u toku jedne operacije u Ramullahu, gradu na Zapadnoj Obali.

U jednom jevrejskom novinarskom izvještaju se kaže: “Dok su detalji okolnosti ove smrti još uvijek nejasni, armija istražuje da li je smrt izazvana prijateljskom vatrom.”

(Palestine Information Center)

 
Za minber.ba preveo: H.O.