Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijesti

Izraelski tenkovi i buldožeri ušli u Gazu

449views

Izraelski tenkovi i buldožeri ušli su u južni pojas Gaze u četvrtak ujutro, kazali su svejdoci, a palestinski borci su uzvratili minobacačima, ali nema ljudskih žrtava.

– Šest vojnih bulodžera u pratnji nekoliko tenkova ušli su 200 metara unutar granice, a helikopteri i špijunski avioni su nadlijetali selo Huza – istočno od grada Han Junisa, kazali su svjedoci za AFP.

– Borci otpora ispalili su nekoliko minobacačkih granata na izraelske snage i eksplozije su se mogle čuti u području – kazali su oni.

Vojni glasnogovornik nije mogao potvrditi upad izarelskih snaga, ali je rekao da su “minobacačke granate pogodile Izrael u blizini graničnog zida s Gazom. Nema ljudskih žrtava ni materijalne štete”.

Palestinska grupa sa sjedištem u Gazi preuzela je odgovornost za minobacačku paljbu, kazavši da je to odgovor na izraelski upad u palestinsku teritoriju.

U četvrtak se obilježava prva godišnjica početka izraelske ofanzive Stup od oblaka na Gazu. U ovoj ofanzivi poginulo je šest Izraelaca i više od 100 palestinskih civila u periodu od osam dana.

(Fena)