Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijestiiiiii

Izraelski predsjednik: Hitno nam treba sporazum o miru s Palestinom

390views

“Mislim da niti jedna strana više nema puno vremena. Moramo se hitno dogovoriti”, izjavio je predsjednik Izraela Shimon Peres u intervjuu za CNN pozvavši na mir između Izraela i Palestine.

Palestinski lideri nedavno su poručili da će zatražiti od UN-a da u rujnu prizna jednostrano proglašenje nezavisnosti. No, 87-godišnji Peres upozorio je Palestince da bi to bila pogreška. Predsjednik Izraela smatra da Palestina svoju nezavisnost treba osigurati mirovnim pregovorima.

“Ako izaberete deklaraciju, to je sve što imate. Ali situacija se nakon toga neće promijeniti. Nije dovoljno odluku donijeti deklaracijom, oko nje se treba dogovoriti”, kazao je Peres i dodao kako vjeruje da vlada izraelskog premijera Benjamina Hetanyahua čini sve da se postigne mirovni dogovor.

Peres se složio da dogovor mora uključivati formiranje dvije države. Štoviše, istaknuo je da bi izostanak takvog dogovora ugrozio identitet Izraela. “Ako postoji samo jedna država bez jasne većine ili država u kojoj većina nisu Židovi, to je protiv svega što pokušavamo postići”, kaže Peres.

(Index.hr)