Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijesti - stara kategorija

Izraelski ministar Katz: Ne postoji nikakva Palestina

496views

Izraelski ministar za socijalnu skrb Haim Katz poručio je da ne postoji Palestina kao država i da bi Palestinci trebali seliti u druge arapske zemlje.
Izraelska televizija Kanal7 javlja da se ministar Katz otvoreno usprotivio ideji osnivanja nezavisne palestinske države, te kritikovao Palestince da „manipulacijom slabostima Izraela stalno igraju nedopustivu igru“.

„Teritorija Izraela je cjelovita. Ne postoji nikakva Palestina. Neka Palestinci idu u Jordan, Gazu, Saudijsku Arabiju, Kuvajt, Egipat i Irak“, poručio je Katz.

Ministar Katz je u izraelski parlament izabran kao član partije Likud na čijem čelu je izraelski premijer Benjamin Netanyahu.

Bliski istok je već nekoliko mjeseci ponovo poprište rastućih tenzija i čestih sukoba. Mirovni proces je obustavljen, a međunarodna zajednica zagovara rješenje višedecenijskog palestinsko-izraelskog konflikta po modelu uspostave dvije nezavisne države na granicama iz 1967. godine.

(AA)