Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijestiiiiii

Izraelske trupe ranile šestogodišnjeg palestinskog dječaka

394views

Izraelske trupe ranile su šestogodišnjeg palestinskog dječaka u nedjelju kada su otvorile vatru istočno od grada Rafaha u južnoj Gazi, kazali su palestinski medicinski izvori.

– Izraelske trupe su ranile šestogodišnje palestinsko dijete u blizini raskrsnice Kerem Šalom, istočno od Rafaha u južnom pojasu Gaze, gdje porodica živi – kazao je glasnogovornik hitne pomoći Adham Abu Selmija za AFP .- Trenutno se nalazi u umjerenom stanju, a ranjen je bojevom municijom u bedro, dodao je on.

Izraelska vojska nije komentirala incident i saopćila je da provjerava izvještaj o događanjima. Pucnjava se dogodila u blizini granice s Izraelom, gdje je vojska postavila zonu isključenja koja se prostire nekoliko stotina metara unutar pojasa Gaze, a za koju kaže da je potrebna zbog sprečavanja nelegalnih ulazaka u jevrejsku državu.

Izraelska vojska često otvara vatru na Palestince koji uđu u to područje, među kojima i djecu koja se samo igraju ili rade u zoni isključenja.

(fena)