Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijesti

Izraelske snage ubile palestinskog mladića

325views

Izraelski vojnici ubili su 19-godišnjeg Palestinca u blizini Ramallaha, na Zapadnoj Obali, saopćile su palestinske medicinske i sigurnosne službe.

Ali Obedat, glasnogovornik palestinskog Crvenog križa, identificirao je mladića kao Mohammeda Mubaraka i dodao da su u leđima žrtve našli tri rane od metka.

Mubarak, sin predsjednika Narodnog komiteta za izbjeglice u Jalazunu, u blizini Ramallaha, i član pokreta Farah, radio je na projektu koji je finansirala američka agencija USAID.

Žrtva maltretiranja

Izraelska vojska potvrdila je informaciju da su izraelski vojnici odgovorili “na vatru teroriste, koji je pucao na njihove vojne položaje”.

“Nastavit ćemo štititi izraelske civile od terorističkih napada kao što je ovaj”, izjavio je glasnogovornik izraelske vojske, potpukovnik Peter Lerner, navodi agencija Srna.

Međutim, palestinski očevici potvrdili su za AFP da mladić nije bio naoružan te da su ga izraelski vojnici maltretirali.

(AJB)