Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijesti

Izraelske snage u oktobru ubile 75 Palestinaca

434views

Prethodnih mjesec dana, tokom oktobra, izraelske sigurnosne snage usmrtile su ukupno 75 Palestinaca među kojima petnaestero djece i četiri žene.
Podaci su ovo palestinskog Ministarstva zdravstva, a pored broja ubijenih, istaknuto je kako je tokom proteklog mjeseca Izrael uhapsio oko 1.500 Plaestinaca na Zapadnoj obali i u Istočnom Jerusalemu. Najveći dio priveden je u Hebronu, Jerusalemu i Ramali. Među Palestincima u pritvoru nalazi se i 300 djece, te 40 žena.

U posljednjem palestinsko-izraleskom sukobu koji se dogodio jučer ubijen je jedan Palestinac. Glasnogovornik vojske Izraela Peter Lerner izjavio je kako je 18-godišnji mladić Mahmud Nazzal ubijen nakon što je navodno htio “ubosti” izraleskog vojika na prijelazu Gilboa u blizini grada Afula.

Očevici tvrde kako su izraleski vojnici u Nazzala ispalili šest metaka prije nego je ostavljen da iskrvari do smrti. Kako su kazali za AA, pripadnici sigurnosnih snaga Izraela nisu dozvolili članovima Crvenog polumjeseca da zbrinu mladića.

(AA)