Vijesti

Izraelske snage ranile četvoricu Palestinaca u okupiranom Istočnom Jerusalemu

237views

Izraelske snage sigurnosti ranile su najmanje četvoricu Palestinaca u okupiranom Istočnom Jerusalemu, javlja Anadolu Agency (AA).

Pripadnici izraelskih snaga Mustaribin, koji nose civilne uniforme, jutros su izveli raciju u izbjegličkom kampu Kalandia.

Lokalni mediji javljaju da su izraelske snage tom prilikom privele dvojicu braće, a da je treći brat ranjen hicima iz vatrenog oružja.

Mještani palestinskog izbjegličkog kampa su negodovali i kamenovali vozila izraelskih snaga, a izraelski specijalci su odgovorili paljbom iz vatrenog oružja i ranjavanjem još najmanje tri osobe.

Palestinsko Ministarstvo zdravstva saopćilo je da su trojica ranjenika u teškom stanju i da su podvrgnuti operativnim zahvatima u bolnici u Ramallahu.

S ciljem dodatnog pritiska i zastrašivanja Palestinaca, izraelske snage sigurnosti već mjesecima provode noćne pretrese u naseljima na području okupirane Zapadne obale i Istočnog Jerusalema. Tom prilikom izraelske snage privode Palestince koje terete za navodnu umiješanost u antiizraelske aktivnosti.

(AA)