Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijesti

Izraelska policija privela 22 Palestinca

404views

Izraelska policija saopćila je u utorak kako je privela 22 Palestinca među kojima i 13 maloljetnika tokom noćne racije u Jeruzalemu. U saopćenju piše kako su tri Palestinca uhapšena nakon što su bacali kamenice na izraelski voz koji je prolazio kroz njihovo naselje Shuafat.

Četverica drugih pritvoreni su zbog bacanja Molotovljevih koktela na izraelske sigurnosne trupe, a trojica maloljetnika iz naselja Silwan, prema navodima policije, bacali su zapaljive bombe u pokrajini Al-Tawri.

U saopćenju nije navedeno zašto su pritvoreni ostali Palestinci.

U prethodnom saopćenju izraelska policija objavila je kako je privela pet palestinskih mladića u Jeruzalemu nakon što su bacali Molotovljeve koktele na jevrejske doseljenike.

U međuvremenu, izraelska vojska kazala je kako su priveli 10 “traženih” Palestinaca tokom noćne racije na Zapadnoj Obali.

Izraelske snage vrše svakodnevne racije na području Zapadna Obale i istočnog Jeruzalema.

Sredinom juna na Zapadnoj Obali su nestala, a potom ubijena trojica jevrejskih doseljenika. Od tada izraelske snage privele su na stotine Palestinaca.

(AA)