Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijestiiiiii

Izrael razočarao Ameriku

399views

Glasnogovornica američkog Ministarstva vanjskih poslova Victoria Nuland izjavila je da je Amerika razočarana izraelskom ustrajnošću u planovima gradnje novih naselja u istočnom Jerusalemu i na Zapadnoj obali.

“Duboko smo razočarani izraelskom ustrajnošću u provokativnim namjerama i planovima. Ove izjave i planovi koji se ponovo čuju iz Izraela negativno djeluju na proces stvaranja mira. Izraelski lideri deklarativno se zalažu za rješenje pitanja krize formiranjem dvije države, ali ovakvi istupi samo dodatno usložnjavaju situaciju i udaljavaju ih od mogućnosti rješenja krize”, poručila je Nuland.

Istakla je da je američko Ministarstvo vanjskih poslova pozvalo i izraelske i palestinske lidere da se suzdrže od jednostranih poteza koji ruše mir, a da učine konkretne korake ka vraćanju mirovnim pregovorima za rješenje bliskoistočnog pitanja.

(Anadolija)