Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijesti

Izrael raspušta 27.000 rezervista

300views

Izraelska vojska je donijela odluku o raspuštanju 27 hiljada rezervista. Vlasti su pozvale građane Izraela da se vraćaju normalnom životu, javlja Anadolu Agency. U saopćenju izraelske vojske navodi se da je donešena odluka o povlačenju jednog broja rezervista.

Do jučer je izraelska vojska na raspolaganju imala 82.201 rezervnih vojnika. Prema navodima u saopćenju vojsci je na raspolaganju ostalo 55.000 rezervnih vojnika. Izraelski vojnici jučer su se povukli iz Pojasa Gaze, no poslije su premješteni i stacionirani duž granice sa Gazom.

Na inicijativu Egipta Izrael i pokret palestinskog otpora Hamas jučer su prihvatili 72-satno primirje, a delegacije obje strane ovih dana borave u Egiptu gdje se razmatra usvajanje trajnijeg primirja.

Prema podacima palestinskog Ministarstva zdravstva od 7. jula, kada je počela izraelska ofanziva, do početka primirja ubijeno je 1.868 Palestinaca, a 9.563 je povrijeđeno.

(AA)