Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Iz minute u minutu - STANJE U SIRIJI

Izrael pojačava granicu sa Sirijom

436views

Izrael je počeo sa pojačavanjem granice duž linije primirja sa Sirijom jer se borbe između pobunjenika i trupa Bashara al Assada pojačavaju.

“Širenjem borbi na Golanskoj visoravni, izraelska vojska pojačava granicu sa Sirijom postavljajući bodljikavu žicu zbog straha da će izbjeglice pokušati da je pređu”, izjavio je agenciji AFP sigurnosni izvor koji je želio da ostane neimenovan.

“Oni kopaju rupe u zemlji da bi spriječili prolazak automobila. Ima više vojnih aviona i snajperista nego obično”, precizirao je ovaj izvor i dodao da su brojni vojnici poslani na Golansku visoravan, zvanično zbog obuke, ali da će biti tamo ako se nešto dogodi.

Jedan drugi sigurnosni izvor je izjavio da su radovi na pojačanju granice između Izraela i Sirije namijenjeni prvenstveno da spriječe eventualne “pokušaje destabilizacije terorističkih organizacija”.

“Mi ćemo pružiti privremeno sklonište izbjeglicama čiji životi budu u opasnosti”, precizirao je ovaj izvor.

(AJB)