Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijesti

Izrael okolinu Jerusalema proglasio vojnom zonom

421views

Nakon što su palestinski mladići probili zid koji razdvaja Jerusalem i obližnje općine Ebu Dis i El-Iyzeriye, izraelska vojska je oblast Kebse proglasila vojnom zonom.
Prema izjavama očevidaca, desetine palestinskih mladića u kasnim noćnim satima je probilo zid između Jerusalema i manjih općina Ebu Dis i El-Iyzeriye.
 
Nakon što su izraelski vojnici primjetili situaciju, počeli su pratiti mladiće i došlo je do sukoba, uslijed kojeg su povrijeđena trojica mladića.
 
Očevici su izjavili da je vojska Izraela nakon toga područje proglasila vojnom zonom i do kasno u noć pokušavala da zatvori otvorene rupe.
 
Prema podacima Palestinskog centra za statistiku, zbog zida kojeg je Izrael podigao između Zapadne obale i Jerusalema, skoro 50 hiljada ljudi evidentiranih u matičnim knjigama u Jerusalemu lišeno je prava na boravak u Jerusalemu.

(TRT)