Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijestiiiiii

Izrael nastavlja progon upravnika Al-Akse

418views

Upravnik džamije Al-Aksa u Jerusalemu dr. Nacih Bekirat, poslije saslušanja na sudu zbog sumnje da je narušio zabranu ulaska u kompleks Mesdžida, uz kauciju je pušten na slobodu.

Bekirat je sa lisicama na rukama i nogama iz zatvora El-Moskobiye doveden na Istražni sud gdje je poslije saslušanja pušten na slobodu.

U obraćanju Bekiratovog advokata Fadija el-Kavasimija, sud je uz kauciju oslobodio Bekirata, ali je ostala na snazi zabrana ulaska u džamiju Al-Aksa.
Kavasimi je podsjetio da su izraelski zvaničnici donijeli odluku o zabrani Bekiratu da priđe na 20 metara od džamije Al-Aksa u Jerusalemu.

“Ovo je metoda da se Bekiratu zabrani ulazak u zgradu Islamskih udruženja. To je očeigledno, jer se ta zgrada nalazi u neposrednoj blizini džamije Al-Aksa”, kazao je Kavasimi.

Izraelska policija je prošle sedmice u nedjelju donijela odluku da u narednih šest mjeseci Bekirat ne može imati pristup džamiji Al-Aksa zbog čega mu je odmah određen kućni pritvor.

Bekirat je uhapšen za vrijeme posjete Uredu za islamska uduruženja koji se nalazi pored džamije Al-Aksa.

(Anadolija)