Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijesti

Izrael najavio izgradnju 1.800 novih stanova

668views

Izrael je u petak najavio izgradnju više od 1.800 novih stanova u istočnom Jerusalemu i na Zapadnoj obali u trenutku kada američki državni sekretar John Kerry pokušava da postigne sporazum između Izraelaca i Palestinaca, saopćila je jedna izraelska nevladina organizacija.

Ministarstvo za stanovanje objavilo je planove za izgradnju 1.076 stanova u pripojenom istočnom Jerusalemu i 801 stan na okupiranoj Zapadnoj obali, izjavio je u petak glasnogovornik organizacije Mir sada Lio Amihai.

Kery, koji je početkom sedmice otišao s Bliskog istoka nakon neuspješnih četverodnevnih intenzivnih razgovora s namjerom da pridobije Izrael i Palestince za svoj mirovni plan, kazao je u nekoliko navrata da SAD smatra kolonizaciju “nelegitimnom”.

Oko 350.000 židovskih kolonista žive u naseljima na Zapadnoj obali, a 200.000 Izraelaca stanuje u koloniziranim četvrtima u okupiranom i pripojenom istočnom Jerusalemu.

Međunarodna zajednica smatra kolonizaciju okupiranih teritorija nelegalnom.

(FENA)