Vijesti

Izrael drži u zatvoru porodicu ubijenog Palestinca

367views

Jerusalem Izrael drži u zatvoru porodicu ubijenog palestinskog napadača iz Jerusalema Izrael drži u zatvoru porodicu ubijenog palestinskog napadača iz Jerusalema Foto: Vijesti.ba Izraelski sud u Jerusalemu produžio je do srijede boravak u pritvoru za četvero članova porodice navodnog napadača u Jerusalemu Ibrahima Matara, saopćio je porodični advokat Muhammad Mahmoud.
Policija je uhapsila četvero članova porodice – Matarove roditelje, brata i strica – u ponedjeljak u njihovom domu nakon što je Matar navodno napao i izbo nožem dvojicu izraelskih policajaca kod Lavlje kapije, jedne od kapija prema Starom gradu u Jerusalemu, prije nego što je ubijen. Dvojica policajaca lakše su ranjena.

Policija je pretražila Matarov dom nakon incidenta, izvela je opsežan pretres i uhapsila je njegove roditelje, brata i strica.

Policija, koja je stalno prisutna u tom kvartu, oduzela je šator koji je podigla porodica kako bi u njemu oplakala svog sina i saopćila je da neće dopustiti nikakve aktivnosti u kvartu na komemoraciji Matara.

Ukupno 286 Palestinaca ubijeno je na Zapadnoj obali, u istočnom Jerusalemu i unutar Izraela od oktobra 2015. u izraelskoj vatri, uglavnom zbog napada hladnim oružjem ili automobilima u kojima je ubijeno 40 Izraelaca, prenosi palestinska novinska agencija WAFA.

(FENA)