Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijesti

Izglasano nepovjerenje vladi u Libiji

447views

Opći nacionalni kongres Libije (MGK) većinskim brojm glasaova izglasao je nepovjerenje premijeru Aliju Zeydanu, javlja novinar Anadolu Agency (AA). MGK je za mandatara nove vlade u ovoj zemlji imenovao ministra odbrane Abdullaha Es-Sinija.

Glasnogovornik MGK-a Omer Humeydan, izjavio je za AA, da će ministar Es-Sini u periodu od dvije sedmice, dok se ne formira nova vlada, biti vršilac dužnosti.

Na glasanju za formiranje nove vlade u MGK-u, za koju se predpostavlja da će trajati oko dvije sedmice, neophodno je da glasa najmanje 120 poslanika u parlamentu ove zemlje.

Saznaje se da je u Tripoliju prisutno oduševljenje zbog donesene odluke, te da su desetine stanovnika tim povodom izašli na ulice.

Podsjetimo, Ali Zeydan je izabran na mjesto premijera Libije, nakon što libijski parlament nije izglasao povjerenje bivšem premijeru zemlje Mustafi Abu Sakuru. Zeydan je na dužnosti premijera od 14. novembra 2012. godine, a njegova vlada je u februaru preživjela dva pokušaja državna udara.

(AA)