Vijesti

Izetbegović: Simboličan gest Vučića, uzvratni za ono što je BiH uradila za Sandžak

205views

Predsjedavajući Doma naroda Parlamenta BiH i lider SDA Bakir Izetbegović ocijenio je lijepim i simboličnim gestom današnju donaciju 5.000 vakcina Federaciji BiH od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

– To je jedan lijep, simboličan gest. Ja ga vidim kao uzvratni gest na ono što je BiH uradila prije par mjeseci, kada je jako teška situacija bila u Sandžaku, kada su naši ljekari otišli da pomognu, jer je u tom času srbijanski zdravstveni sistem zaista bio pod teretom i nije mogao da se pobrine o tim ljudima – rekao je Izetbegović novinarima.

Par hiljada vakcina ili koliko ih je već došlo, nastavlja Izetbegović, neće nešto bitno promijeniti, ali „to je jedan simboličan gest od strane gospodina Vučića“.

– U Srbiji se masovno vakcinišu ljudi, ali nažalost epidemija se tamo pet puta brže širi nego u BiH. Tako da, mislim da to neće nešto bitno promijeniti stvari, ali kao što rekoh, dobro je došao svaki gest dobre volje. Nadam se da ćemo ući u rješavanje i težih pitanja od toga – dodao je Izetbegović.

(Vijesti.ba)