Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijesti

Izet Hadžić kažnjen zbog paradžemata sa 500 KM

982views

Izet Hadžić, predstavnik stanovnika sela Ošve kod Maglaja, dobio je kaznu od 500 konvertibilnih maraka za objekat u tom selu koji nema potrebnu dokumentaciju. Riječ je o objektu koji služi za obavljanje svakodnevne molitve, a koji je označen kao nelegalni džemat.

Podsjetimo, prošlse sedmice u Ošvama je boravila Federalna uprava za inspekcijske poslove gdje je zajedno sa Sipom i FUP-om izvršila kontrole o legalnosti održavanja takozvanih paradžematskih aktivnosti.

“Radi se o složenim inspekcijskim aktivnostima i uspostavljenoj međuagencijskog saradnji između nadležnih kontrolnih, sigurnosnih i obavještajnih agencija i institucija u BiH. Inspekcijske aktivnosti vrše se iz nadležnosti definisanih zakonom i podzakonskim propisima koje regulišu građevine i zahvate iz općinske nadležnosti, iz nadležnosti definisanim Zakonom o slobodi vjere i pravnog položaja crkava i vjerskih zajednica u BiH, te u drugim propisima kojima je regulisano obavljanje djelatnosti koje su predmet kontrola”, rekli su tada iz Federalne uprave za inspekcijske poslove.

Nakon vijesti da je predstavnik grupe muslimana iz Ošvi Izet Hadžić dobio kaznu od 500 KM zbog objekta bez dokumentacije, Hadžić se oglasio na svom Facebook profilu.

Hadžić je kazao da mu je poznati analitičar i sociolog Srđan Puhalo ponudio 50 KM kao pomoć za plaćanje kazne.

(Saff.ba)