Vijestiiiiii

Istraga o ponašanju policije prilikom upada FTV-a u džamiju

175views

Policija Tuzlanskog kantona pokrenut će internu istragu o ponašanju službenika policije prilikom postupanja po prijavi za događaje koji su se desili u prostorijama džamije Islamskog centra u Živinicama, 23. augusta 2011. g., prilikom upada ekipe Federalne televizije na teravih-namaz i uznemiravanje vjernika tokom vršenja vjerskog obreda.

U dopisu koji je Ministarstvo unutrašnjih poslova TK uputilo Muftijstvu tuzlanskom dodaje se da će o rezultatima istrage biti blagovremeno obaviješteno i Muftijstvo tuzlansko.

Također, Regulatorna agencija za komunikacije je obavijestila Muftijstvo tuzlansko da je pokrenula službenu istragu o prilogu koji je emitovan na Federalnoj televiziji vezano za upad ekipe Federalne televizije u džamiju u Živinicama i uznemiravanje vjernika tokom obavljanja vjerskog obreda.

Isto tako, Institucija ombudsmena BiH je obavijestila Muftijstvo tuzlansko da je zaprimljena žalba vezano za upad ekipe Federalne televizije u džamiju u Živinicama i uznemiravanje vjernika tokom obavljanja vjerskog obreda.

(rijaset.ba)