Stanje u Siriji

Ispaljene rakete i granate na ruralna područja u blizini sirijske granice

462views

Sukobi, koji od juče traju na području mjesta Kesep i u blizini graničnog prijelaza Kesep u sirijskom gradu Lazkiyi, nastavljeni su i tokom današnjeg dana

Na ruralna područja u blizini sirijske granice na području Yayladagi su ispaljene rakete i minobacačke granate, javlja Anadolu Agency (AA).

 
Sukobi, koji od juče traju na području mjesta Kesep i u blizini graničnog prijelaza Kesep u sirijskom gradu Lazkiyi, nastavljeni su i tokom današnjeg dana.
 
Prema informacijama do kojih su došli novinari AA, raketa je ispaljena sa područja gdje traju sukobi, a pala je na područje sela Yayladagi Gozlekciler.
 
U selu, koje je od sirijske granice udaljeno oko dva kilometra, na nekim kućama su popucali prozori.
 
Jedna raketa je pala i na području Camlitepa u blizini graničnog prijelaza Yayladagi. To je izazvalo manji požar u šumskom području te su na gašenju angažovane vatrogasne ekipe.
 
U selo Gozlekciler je došao i guverner Yayladagi Turan Yilmaz koji je od stanovnika tražio da se ne približavaju pograničnom području.
 
Jedan od stanovnika spomenutog sela Muhammed Hancer kazao je za AA da se u selu čuju zvuci sukoba koji traju na području Kesepa.
 
Kako je kazao, jedna raketa je pala i oko 50 metara od jedne kuće u selu.
 
Hancer je vidio i da su vojne snage poduzele opsežne sigurnosne mjere na pograničnom području.

(AA)