Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijesti

“Islamska država” prijeti Saudijskoj Arabiji s još napada

458views

Grupa Islamska država objavila je audio snimak na kojem se nalazi glas bombaša samoubice koji je uletio u džamiju i ubio 15 osoba koji su radili u sigurnosnim službama Saudijske Arabije.

Audio snimak, zajedno s fotografijom bombaša samoubice koji je identificiran kao Abu Sinan al-Nadždi, objavljen je kasno u petak navečer na jednom od Twitter računa koji je povezan s Islamskom državom.

Osoba čiji se glas može čuti obećala je još napada, kazavši da saudijski vladari i trupe “neće uživati u miru” jer su učestvovali u koaliciji koju predvodi SAD protiv njihove grupe u Iraku i Siriji.

On je tražio od drugih militanata da izvršavaju samoubilačke napade, kazavši da su eksplozivni pojasi puno učinkovitiji od vatrenog oružja, prenio je Associated Press.

Ovaj napad je jedan od najsmrtonosnijih kad je u pitanju sigurnosno osoblje u Saudijskoj Arabiji. Većina žrtava su bili članovi i regruteri specijalnih snaga Kraljevstva.

(FENA)