Vijesti

“Islamizacija BiH”: Prva grupa Arapa stigla u Banjaluku

449views

Prije desetak dana predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik otkrio je da će u BiH tokom nekoliko narednih godiina doseliti 500 hiljada Arapa. Realizacija ovog plana čini se počela je danas, prenosi TV1 u svom Dnevniku.

Ova televizija javlja da je prva grupa Arapa danas  stigla u Banjaluku i susrela se s najvažnijim funkcionerima manjeg BH entiteta.
 
Brojnu delegaciju Ujedinjenih Arapskih Emirata primio je lično predsjednik Dodik koji je Arapima poželio dobrodošlicu i pozvao ih da investiraju kapital u Republiku Srpsku.

Kako javljaju banjalučki mediji, arapsku delegaciju primila je i premijerka RS-a Željka Cvijanović, te još nekolicina ministara koji su prezentirali mogućnost investiranja arapskog kapitala  u Republici Srpskoj, pri čemu je delegacija kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata izrazila interesovanje za ulaganje u više privrednih oblasti, između ostalih, u saobraćajnu i građevinsku infrastrukturu, oblast poljoprivrede, energetski sektor, te pokazala interes za saradnju u oblasti trgovine i turizma.

 (Vijesti.ba)