Vijestiiiiii

Iskreni Nikolić

425views

altTomislav Nikolić, novi predsjednik Srbije, ponaša se upravo onako kako se i očekuje od bivšeg kuma haškog optuženika Vojislava Šešelja. Ni riječ više, ni riječ manje. Čovjek je samo iskren i govori ono što pristaje četničkom vojvodi i dragovoljcu “velike Srbije”.

Za Nikolića, tako, ne postoji genocid u Srebrenici. On ne priznaje relevantne presude međunarodnih sudova. Nema saosjećanja prema osam hiljada nevinih bošnjačkih civila, muškaraca i dječaka koje su u julu 1995. godine planski likvidirale elitne jedinice Vojske i policije RS pod komandom Ratka Mladića i Radovana Karadžića.

Naprotiv. Za Nikolića su Mladić i Karadžić srpski heroji.

Sve je ogoljeno do kosti. Bez skrivenih namjera i bez glume, kroz usta i djela predsjednika Nikolića govori i radi vojvoda Nikolić.

Nije za njega od prevelike važnosti ni to što politika negiranja genocida u današnjoj Evropi nema budućnosti. Šešeljev politički klon ionako više živi u prošlosti i mitovima.

Mi u Bosni nagledali smo se sličnih zločinačkih likova tokom rata. I preživjeli ih. Od Arkana i Legije, do Miloševića i Koštunice. Još jedan u nizu izaziva samo prezir i više nikoga ne može uplašiti.

Fadil Mandal

(Avaz)