Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijestiiiiii

Iran: Hamas nije pozvan na Samit nesvrstanih

461views

Predstavnik palestinskog pokreta Hamas, koji kontroliše pojas Gaze, nije pozvan na Samit nesvrstanih u Teheranu 30. i 31. avgusta.

Portparol Samita Mohamad Reza Forkami je rekao da do sada nikakva zvanična pozivnica nije upućena premijeru Hamasa u Gazi Ismailu Hanijehu, čime je demantovao najavu portparola Hamasa da je Hanijeh pozvan na skup i da će doći.

“Na Samit je pozvan samo palestinski predsjednik Mahmud Abas”, dodao je Forkami u saopštenju koje je prenijelo više agencija.

Mahmud Abas zaprijetio je juče da će bojkotovati Samit nesvrstanih u Teheranu ako Hanijeh bude prisutan.

Iz kancelarije Hanijeha u petak je saospsteno da je predsjednika vlade Hamasa u Gazi zvanično na Samit pozvao iranski predsednik Mahmud Ahmadinedžad. Portparol premijera je kasnije potvrdio za agenciju Frans pres da će Hanijeh otići na skup u Teheranu kao premijer koga je palestinski narod izabrao na izborima u januaru 2006. godine.

Suprotni izvještaji o planovima Ismaila Hanijeha odražavaju komplikacije sa palestinskom delegacijom za skup Nesvrstanih, navodi agencija AP.

(RSE)