Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijesti

Iračke snage oslobodile regiju Jeziretul Bagdad

473views

Iračka vojska preuzela je kontrolu od organizacije ISIS nad regijom Jaziretul Bagdadi, u zapadnoj iračkoj pokrajini Anbar, javlja Anadolu Agency (AA).
Komandant operacija u ovoj regiji general Kasim Muhammedi za AA je rekao kako je iračka 7. brigada zajedno sa lokalnim plemenskim snagama u potpunosti preuzela kontrolu od ISIS-a nad regijom Jeziretul Bagdadi.

Muhammedi je dodao kako se u regiji, koja se nalazi 90 kilometara zapadno od Anbara, nalazi 16 sela, te da snage sigurnosti sada imaju kontrolu nad svim selima.

Naglasio je da je tokom akcija neutraliziran veliki broj boraca ISIS-a, uništeno 15 vozila napunjenim eksplozivom, te zaplijenjena znatna količina oružja i municije.

Komandant je poručio kako iračke snage nastavljaju napredovati u regiji Jeziretul Hit, te da im u tome pružaju podršku i koalicione zračne snage.

(AA)