Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijestiiiiii

Internacionalna liga humanista nagrađuje Ahmeta Davutoglua

337views

Internacionalna liga humanista /ILH/ predložila je turskog ministra inostranih poslova Ahmeta Davutoglua za dobitnika Zlatne povelje za doprinos miru i toleranciji u regiji, što je on prihvatio – saopšteno je danas iz Predsjedništva BiH.

Predstavnici ILH-a, koje je predvodio počasni predsjednik Stjepan Mesić, pozvali su danas Predsjedništvo BiH da bude pokrovitelj ceremonije dodjele toga priznanja, koja će biti održana u maju naredne godine.

Oni su u razgovoru sa članovima Predsjedništva Željkom Komšićem i Bakirom Izetbegovićem istakli da ILH promoviše “ono što je dobro u BiH” i zatražili od Predsjedništva BiH da podrži njihov rad.

U delegaciji Internacionalne lige humanista bili su i generalni sekretar Zdravko Šurlan, predsjedavajući Vijeća Tarik Kupusović, te članovi Nikola Grabovac, Sulejman Redžić, Savo Vlaški, Zehrudin Isaković i Avdo Hebib.

(Srna)