Aktuelno

Šiitsko – savezničke zavjere

397pregledi
Piše: Harmin Suljić
 
Veliki broj muslimana Istoka i Zapada neznaju šta se u suštini dešava u Iraku. Meðutim očito je da ono što čine šije uz pomoć kršćanskih kolonizatora (koalicionih snaga) jeste samo slika koju je potrebno prenijeti masama muslimana da bi shvatili činjenično stanje.
Šije i kolonizatori su se najviše posvetili ubijanju sunnija, rušenju sunitskih, džamija što sam mogli da čujemo nedavno kako su srušili džamiju Desetorice obradovanih džennetom u Bagdadu ismijavajući ashabe i nazivajući ih nevjernicima. Zatim cijepanje mushafa i skrnavljenje njegove svetosti i mnogo čega drugoga. Različite medijske kuće i internet portali prenose zločine šija i njihovih saradnika kršćana i jevreja koje sprovode svakog dana potpomognuti i ‘osokoljeni’ od iranske vlade kao što su milicije Fejleka El Bedra i milicije Mahdija  pod vodstvom Mukteda Sadra.

Oni vode veoma prljav rat protiv ehlu sunneta sa ciljem da ih istrijebe. Naprotiv prave planove do te mjere da su podijelili sunnije na tri skupine. Jedna skupina će biti pobijena ili pritvorena u zatvor. Trećina će biti protjerana a trećina će biti iskorištena za porobljavanje i uzimanje istih za sužnje. Molimo Allah subhanehu ve te’ala da okrene stanje protiv njih i da potpomogne ehlu sunneti kojima je učinjena nepravda. A oni koji su učinili nepravdu znat će kako će završiti.

Svako onaj ko je imao priliku da proučava vjeru šija, rafidija, safevija, znat će da ono što su spominjali u historiji od proglašavanja nevjernicima sunnija, psovanja, vrijeðanja i proklinjanja ashaba, shvatit će odakle ovolika mržnja i izvor zločina prema sunnijama. Oni ubijanje sunnija, kojem pravcu islama pripadaju i bošnjački muslimani, smatraju metodom približavnja Allahu. Isto onako kao što su hrvatske ustaše i srpski junaci od četnika, poprskani običnom vodom sa obližnje česme, smatrali ubijanje bošnjaka, silovanje njihovih majki i sestara, činom približavanja Isusu, Ocu i Svetom duhu.

Zbog svega onoga što se saznalo i onoga što će se pokazati potrebno je ukazati muslimanima ovih prostora da se moraju osvijestiti. Moraju biti trezveni kada je u pitanju uočavanje istinskog neprijatelja. Situacija je u regiji veoma napeta. Moramo shvatiti da svaki pojedinac može u društvu utjecati s različitih aspekata, i to onom u kojem je on najsposobniji. Meðutim isto tako se ne smiju zanemariti vanjski i politički utjecaji. Sjećam se rahmetli predsjednika Alije izetbegovića, da mu Allah podari džennet, kada nam se obratio jednom prilikom u ambasadi R BiH u Kuwajtu, kao odgovor na pitanje zašto je potpisao Dejtonski sporazum, reče: Eh, da znate ono što ne  znate, i da znate koliki su pritisci izvršeni na mene možda mi takvo pitanje ne biste ni postavili.

Dakle, stvari su očite. Mi smo skupine ljudi koji ili ne žele ili nisu svjesni svih okolnosti i prijetnji koje vrebaju oko njih. To znači da se mora poraditi na buðenju svijesti muslimana da se mogu oduprijeti unutranjih i vanjskih faktorima ili jednom bolje izrečenom formom dušmanima.

Ovdje želim podvući samo jednu konstataciju, a to je da u većini slučajeva mi jesmo svjesni očitih neprijatelja ali zaboravljamo da u našim redovima, i to onih koji sebe nazivaju muslimani i tvrde da nema razlike izmeðu šija i sunnija, i onih koji sa njima prijateljuju, i onih koji im dopuštaju da šire svoju vjeru na ovim terenima, i onih koji žude za njima, i onih koji su krenuli njihovim stopama, ima jedan nezanemariv broj. Zbog toga i sve gore spomenutog, zbog plana da se Bošnjacima podmetne misija šitsko – rafidijske da’we i da se uzdrmaju temelji sunitskog učenja na našim prostorima, očuvanja bošnjačke tradicije u duhu Kur’ana i sunneta, mogu samo reći: Bošnjaci probudite se.

 
Prvi put objavljeno: srijeda, 04 Srpanj 2007 03:02