Vijestiiiiii

Šiitski zločini u Bahrejnu-mujezinu odsjekli jezik!

388views

Minber.ba-Bahrejnski novinski izvještaji otkrivaju zločine koje su u posljednje vrijeme počinili šiiti u Bahrejnu nad nedužnim građanima, uglavnom stranim radnicima. Jedan od najgnusnijih zločina svakako je i napad na mujezina azijskog porijekla, kojeg su pretukli i  odrezali mu jezik. Novinski list „al-Watan” navodi da je grupa šiitskih ekstremista izvršila napad na jednog mujezina u glavnom gradu Bahrejna Manami, da bi mu na kraju i jezik odsjekli. Mujezin se nalazi u  bolnici u nesvjesnom i kritičnom stanju. S druge strane, novinski list „al-Bilad” navodi da je državljanin Bangladeša podlegao od posljedica više uboda nožem, koje je zadobio u napadu šiitskih ekstremista na jednu grupu bangladeških radnika u Manami. I ovome radniku su također odsjekli jezik.

Otpravnik poslova u ambasadi Bangladeša u Manami, potvrdio je da je radnik po imenu Ferid Mukbil, preminuo prekjučer u bolnici Sulejmaniji, gdje je bio smješten na intenzivnoj njezi. U bolnicu je primljen 13.03.2011. godine, nakon što je bio napadnut u centru Stare Maname. Isti izvor je potvrdio da je još jedan bangladeški državljanin po imenu Muhammed Ihlas, preminuo od posljedica povreda zadobijenih od strane šiitskih ekstremista.

Dr. Nadži el-Arebi je naglasio neophodnost otkrivanja počinilica i upoznavanja javnosti sa nedjelima koje su počinili šiitski ekstremisti tokom aktuelnih protesta.

(izvor:www.islammemo.cc)