Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijesti

Idiš uputio ultitmatum Hamasu

403views

Predstavnici Idiša u Pojasu Gaze dali su Hamasu rok od 48 sati da se zaustave svi napadi na njih, javlja Associated Press.
U saopćenju upućenom medijima, Idiš je preuzeo odgovornost za ispaljivanje raketa na Izrael iz Pojasa Gaze prošle sedmice.
Hamas, koji je vlada Gazom od 2007. godine, od početka maja ove godine proganja pristalice Idiša. Prošlog mjeseca uhapšeno je desetine Palestinaca povezanih sa Idišom.
Aktualna napetost između Hamasa i Idiša počela je 3. maja kada je Hamas uništio džamiju koja pripadla skupini poznatoj pod nazivom Pomagači Islamske države u Jerusalemu.
Evidentno je da Idiš postepeno jača u Pojasu Gaze. Idiš je od početka tvrdio da je Hamas otpadnička skupina i da je borba protiv Hamasa veći prioritet od borbe protiv cionističkog režima. Sukobi između Idiša i Hamsa su još uvijek na nisko razini, međutim sve su prilike da će u Pojasu Gaze uskoro nastupiti vrijeme nove kušnje, vrijeme međumuslimanskog obračuna.

(saff.ba)