Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijestiiiiii

I Rusija ima svog Dževada Galijaševića

392views

Iz Rusije je proteklih dana stigla „ stručna“ provala da iza požara u Evropi stoji Al  Kaida. Slijedi spomenuta vijest.

„ Federalni sigurnosni servis Rusije i obavještajne službe zemalja saveznica su se okupile na sastanku u glavnom gradu Rusije Moskvi. Direktor Servisa Aleksandr Bortnikov je u uvodnom izlaganju sastanka iznio zanimljivu tvrdnju da iza šumskih požara u Evropi stoji teroristička organizacija Al-Kaida. „Sabotaža je nova strategija Al-Kaide. Ta strategija im obogućava da uz malo ulaganja i pripremnog rada nanose velike ekonomske gubitke državama i tako utiču na demoralisanje naroda“, rekao je Bortnikov. Bortnikov je istakao da je snagama sigurnosti teško uhvatiti sabotere požara, a svoju tvrdnju o umiješanosti Al-Kaide u izazivanje požara širom Evrope dokazuje i sve češćom pojavom termina „šumski džihad“ na nekim internet stranicama“.

Moguće je da se ovaj Aleksandar Bortnikov  nedavno družio sa Dževadom Galijaševićem ili Darkom Trifunovićem. Ovakvu glupost do sada su izvaljivali samo Galijašević i Trifunović. Sada znamo da i Rusija ima svog Dževada Galijaševića.

(SAFF)