Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijesti

‘I predsjednik Pakistana znao gdje je Bin Laden’

465views

Bivši ministar odbrane Pakistana rekao je da su vlasti znale gde se nalazi lider Al Kaide Osama bin Laden prije nego što je on ubijen 2011. godine.
Čaudri Ahmad Muktar je iznio stav koji je u potpunoj suprotnosti sa stavom tadašnjih vlasti, koje su uveravale svijet da nisu znale gdje je Bin Laden.

“Neki su znali, ljudi u vojsci su znali, kao i pripadnici drugih državnih formacija koji su bili u potrazi za osobom koja liči na Bin Ladena“, rekao je Muktar.

Prema njegovim riječima i tadašnji predsjednik Pakistana Asif Ali Zardari je bio informisan o Bin Ladenovom prisustvu U pakistanu.

Istovremeno, afganistanski zvaničnik Abdula Abdula je istakao da nije samo Pakistan znao gdje se nalazi lider Al Kaide, već je o tome bio obaviješten i bivši lider talibana Mula Omar.

Ranije ove godine, nekadašnji lider tajne službe Pakistana Asad Durani objavio je da postoji mogućnost da je vojska znala gdje se Bin Laden nalazi, ali da ga je čuvala kao aduta za moguće pregovore sa Vašingtonom.

(B 92)