Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijesti

Hiljadu muslimanskih izbjeglica pobjeglo u crkvu

392views

Situacija u Centralnoafričkoj Republici opasno prijeti da preraste u genocid nad muslimanima. Situacija u CAR-u ima elemente genocida koji je počinjen u Ruandi i u BiH, izjavio zvaničnik UN-a.

Francuski ministar vanjskih poslova, Laurent Fabius, rekao je kako je situacija u Centralnoafričkoj Republici “na rubu genocida”. Njegov komentar dolazi u trenutku kada UN razmatra opciju slanja hiljade pripadnika mirovne misije u zemlju. Hiljade muslimana bježi od razularenih kršćanskih milicija, koje čine stravične zločine.

Oko hiljadu muslimanskih izbjeglica ušlo je u jednu crkvu, koja se nalazi u blizini glavnog grada Banguia. Muslimane u crkvi za sada čuva 70 francuskih vojnika, a kršćanska milicija čeka pogodnu priliku da ih pokolje i popalie.

Novinar AFP-a kaže da je situacija u crkvi veoma zabrinjavajuća, uslovi su nemogući, a većina od oko hiljadu muslimanskih izbjeglica su žene i djeca.

(saff.ba)