Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijesti

Helikopter pakistanske vlade prisilno sletio među talibane

612views

Helikopter pakistanske vlade prisilno se spustio na talibansku teritoriju u Afganistanu i strahuje se da su putnike i posadu uhvatili pobunjenici, rekli su dužnosnici.

Helikopter je sletio u pokrajini Logar, pored afganistanske granice sa Pakistanom.

“Talibani su pritvorili Pakistance”, rekao je glasnogovornik logarskog guvernera i dodao: “Helikopter nije pogođen, ali se morao spustiti zbog tehničkog kvara”.

Glasnogovornik pakistanskog ministarstva vanjskih poslova potvrdio je da se spustio helikopter koji pripada vladi pokrajine Panjab te kazao da se o sudbini putnika još ništa ne zna.

Sedam osoba u letjelici

U helikopteru je bilo sedam osoba, šest Pakistanaca i Rus, tehničar. Pilot je bio Pakistanac.

Hamid Khan, guverner okruga Azra u pokrajini Logar, rekao je da se helikopter spustio u njegovom okrugu. “Pritvorili su ih talibani”, kazao je Khan.

Viši pakistanski vojni dužnosnik rekao je da je MI-17 transportni helikopter ruske proizvodnje bio na letu iz Peshawara na sjeverozapadu Pakistana u Uzbekistan radi održavanja, kad se dogodio tehnički kvar zbog čega je pilot morao sletjeti.

(Agencije)