Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Iz minute u minutu - STANJE U SIRIJI

Hejg: Asadov režim neće preživeti

424views

Britanski šef diplomatije Vilijam Hejg rekao je, tokom posjete Bagdadu, da je režim sirijskog predsjednika Bašara al-Asada osuđen na propast i da neće preživeti.
“Mi verujemo da je Asadov režim osuđen na propast i da je nemoguće da preživi, a toliko zločina je počinjeno da on i ne treba da preživi”, rekao je Hejg na zajedničkoj konferenciji za štampu sa iračkim ministrom spoljnih poslova Hošijarom Zebarijem, preneo je AFP.

Prema njegovim riječima, on i Zebari su razgovorali o “neophodnoj tranziciji Sirije u demokratsku i stabilnu državu jer je to jedini način da se “izbjegne da građanski rat duže potraje ili kolaps sirijske države ili još veći broj izbjeglica i gubitak života”.

“Što se prije riješi i okonča konflikt u Siriji, to će biti bolje za ljude u Iraku i za čitav region. Vjerujemo u stvaranje prelazne vlade koja će biti u stanju da ponovo donese mir i stabilnost Siriji “, poručio je Hejg.

(Tanjug)