Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijesti

Hamas: Želimo da se nacionalno pomirenje Palestinaca uspješno završi

488views

Zamjenik šefa političkog ureda Hamasa Ismail Heniyye je izjavio kako želi da se uspješno završi nacionalno pomirenje postignuto sa pokretom Fatah, javlja Anadolu Agency (AA). Heniyye je za palestinske medije istakao da Hamas neće dozvoliti da bilo šta ugrozi nacionalno pomirenje Palestinaca.

“Hamas želi da se proces nacionalnog pomirenja uspješno završi. Nećemo dozvoliti da bilo šta spriječi taj proces. Nadamo se da će se uskoro provesti sve dogovoreno”, rekao je zamjenik šefa političkog ureda Hamasa.

Palestinski predsjednik Mahmud Abbas je jučer također kazao da podržava nastavak nacionalnog pomirenja koje je ranije dogovoreno.

Inače, palestinski pokreti Hamas i Fatah u aprilu ove godine su postigli dogovor o nacionalnom pomirenju u Palestini čime su se obavezali da će što prije formirati vlast i riješiti međusobne nesuglasice.

(AA)