Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijesti

Hamas upozorio Izrael da će platiti za zločine

383views

Palestinski pokret Hamas obećao je u srijedu izraelskim liderima da će platiti za zločine “kolonističkih hordi”, nakon otmice i ubistva mladog Palestinca u istočnom Jerusalemu.

“Naš narod neće ostati miran pred ovim zločinom ni pred drugim ubistvima, paljevinama i uništavanjima koje čine kolonističke horde a vi ćete platiti cijenu svih zločina”, napisao je Hamas u saopćenju obrativši se izraelskim liderima “koji su za njih direktno odgovorni”.
 
Mohammad Abou Khdeir, star 16 godina, otet je u četvrti Chouafat, u istočnom Jerusalemu, a njegovo tijelo je neliko sati kasnije pronađeno “s tragovima nasilja” u zapadnom dijelu grada.
 
Moguće je da se radi o činu osvete poslije ubistva troje mladih Izraelaca otetih 12. juna dok su stopirali na Zapadnoj obali i pronađeni mrtvi u ponedjeljak, objavilo je nekoliko medija.
 
Njihovo ubistvo Izreal pripisuje aktivistima Hamasa koji je negirao umiješanost, ali pozdravio operaciju.
 
Hamas je optužio izraelskog premijera Benjamina Netanyahua da je “naredio kolonistima ” da otmu i ubiju u srijedu mladog Palestinca iz istočnog Jerusalema.

(FENA)