Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijestiiiiii

Hamas: Strancima potrebne vize da bi ušli u Gazu

427views

Portparol Hamas Ihab Husein saopštio je danas da su strancima potrebne vize da bi mogli da uđu u pojas Gaze, u kojem je na vlasti taj palestinski pokret.

Odluka Hamasa saopštena je dan pošto su Sjedinjene Američke Države upozorile da će obustaviti uplate pomoći Gazi u vrijednosti od 100 miliona dolara ukoliko ta palestinska organizacija nastavi da sprovodi “neopravdanu kontrolu” lokalnih neprofitnih organizacija, koje imaju američku finansijsku podršku.

Hamas je ranije zabranio rad organizaciji finansiranoj iz SAD koja nije dozvolila sprovođenje revizije, prenio je AP.

Husein je, obrazlažući najavu o uvođenju viza, rekao da je vlastima potrebno da znaju ko boravi u Gazi sa ciljem da zaštite strance.

Ta odluka mogla bi da zakomplikuje rad međunarodnih humanitarnih grupa u Gazi, naročito imajući u vidu da SAD i Ujedinjene nacije Hamas smatraju terorističkom organizacijom.

Međunarodnim organizacijama u Gazi je zabranjeno da imaju direktan kontakt sa Hamasom ili da novcem pomažu tu organizaciju.

(Tanjug)