Stanje u Siriji

Halep: U rijeci Kuvejk pronađeno 16 tijela

461views

U rijeci Kuvejk, u blizini sirijskog grada Halepa, pronađena su tijela 16 pogubljenih osoba.

Iz sirijskog Lokalnog komiteta za koordinaciju (LCC) saopćeno je da je 16 tijela u beživotnom stanju pronađeno u rijeci Kuvejk, u regiji Besatin Kusur, te da je u toku identifikacija tijela. U saopštenju se navodi kako se radi o odraslim osobama, a prema pretpostavkama LCC-a, radi se o zarobljenicima koje su pogubile snage režima Bashara al-Assada, a potom su tijela bacili u rijeku Kuvjek.

S druge strane, snage Assadovog režima nastavljaju sa vojnim operacijama na Homs i Damask. Danas su izvedeni kopneni i vazdušni napadi na dijelove grada Homsa, Halidiye, Bab Hud, Turkmen, Safsafiye, Hamidiye, Meskuf, Bab Tedmur i Bab Direyb, koji su pod kontrolom opozicionih snaga, saopšteno je iz Generalnog revolucionarnog vijeća Sirije (SRGC). U navedenim operacijama je porušen veliki broj stambenih objekata, a pod ruševinama zgrada nalazi se veliki broj poginulih i ranjenih.

SRGC je također saopštio da su Assadove snage bombardovale dijelove glavnog grada Damaska, u kojima su se tokom dana mogle čuti snažne eksploziji, te vidjeti gust dim.

(Anadolija)