Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijesti

Hakeri napadaju saudijske websiteove

669views

Hakeri su u subotu napali nekoliko saudijskih zvaničnih websiteova, postavljajući alžirsku zastavu na njihove stranice koje su kasnije nestajale, javili su lokalni mediji.

Website ministarstva informisanja nalazi se među napadnutim internetskim stranicama, javili su državna TV stanica Al-Ehbarija i nekoliko saudijskih novina, prenosi AFP.

Internetske stranice same Al-Ehbarije, zajedno sa sportskim kanalima Al-Rijadijah, Kanal Jedan, Kuranskog radija, kao i kulturnog centra Kralj Fahd, također su napadnute.

Niko nije preuzeo odgovornost za hakerski napad i obaranje zvaničnih internetskih stranica.

U ovom mjesecu internetska stranica saudijskog ministarstva unutrašnjih poslova bila je među nekoliko zvaničnih websiteova koji su se našli na udaru hakera.

U augustu prošle godine, saudijski naftni gigant Aramco našao se na meti hakerskog napada, za koji saudijske vlasti tvrde da je imao za cilj prekinuti proizvodnju u najvećem svjetskom izvozniku nafte.

(Fena)