Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijestiiiiii

Gadafi: Nastavite se boriti

427views

Još jedna audio poruka od libijskog vođe Muamera Gadafija objavljena je u četvrtak u kojoj uvjerava svoje pristalice da “izađu na ulice i da se bore”.

Ova poruka je došla nakon što je jedan od zapovjednika pobunjenika rekao za CNN da borci koji se suprotstavaljaju upornim Gadafijevim snagama u Tripoliju vjeruju da se dugogodišnji moćnik krije između grupe zgrada u blizini njegove jedinice, javlja CNN.

Poruka je emitovana preko radijske stanice lojalne pukovniku Gadafiju, a govornik u poruci moli ljude da ne napuštaju Tripoli “zbog pacova” i uvjerava pristalice da trebaju da se bore. Gadafi je i ranije svoje protivnike nazivao pacovima. CNN ne može potvrditi autentičnost poruke.

Zapovjednik pobunjenika je rekao da je više trupa poslano na mjesto gdje je navodno viđen Gadafi. Pobunjenici su obećali 1,4 miliona dolara za onoga ko uhvati Gadafija živog ili mrtvog.

Međutim, Gadafi nije viđen otkako su pobunjenici ušli u grad.
(FENA)