Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijestiiiiii

Francuska ulazi u zadnju fazu povlačenja snaga iz Afganistana

495views

Francuska ulazi u zadnju fazu povlačenja svojih snaga iz Afganistana i planira da će sredinom 2013. ostati tek petstotinjak vojnika koji će pripremiti konačno povlačenje, rekao je u petak francuski predsjednik Francois Hollande.

Francuske jedinice koje su stigle u Afganistan 2001. dobile su manja pojačanja za mandata Nicolasa Sarkozyja, ali je Francois Hollande obećao u predizbornoj utrci da će privesti kraju njihovu zadaću koju smatra završenom.

Obraćajući se u Elizejskoj palači vojnicima koji su se vratili u domovinu, Hollande je rekao da je Francuska branila “pravednu stvar” u Afganistanu, ali je dodao da sada “afganistanskoj vladi treba povjeriti odgovornost za vlastitu sudbinu”.

Oko 2.000 francuskih vojnika već se vratilo a ostaje ih 1.500 koji trebaju razdužiti oružje i opremu i vratiti je u Francusku, rekao je.

Francuska je nakon Kanade i Nizozemske treća zemlja koja se povlači iz borbenog djelovanja u Afganistanu. U 11 godina prisutnosti u toj zemlji Francuzi su izgubili 88 vojnika.

(RSE)