Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijestiiiiii

Francuska dala libijskim pobunjenicima 259 miliona dolara

400views

Franuska je libijskim pobunjenicima dala 259 miliona dolara iz zamrznutih sredstava koja su pripadala režimu libiskog lidera Moamera Gaddafija, saopšilo je danas francusko ministarstvo spoljnih poslova.

“Nacionalni prelazni savjet će sada moći da koristi ta sredstva za kupovine humanitarne prirode”, navedeno je u saopštenju, prenio je AFP.

Novi ambasador pobunjničkog Savjeta u Parizu Mansur Saif al-Nasr izjavio je, poslije sastanka sa francuskim ministrom spoljnih poslova Alenom Žipeom, da “ta sredstva pripadaju libijskom narodu” i da će biti korišteni za kupovinu hrane i lijekova.

Libijski pobunjenici poslali su svoje ambasadore u Pariz i London prošlog četvrtka, čime su ozvaničili odnose sa svojim glavnim saveznicima u borbi protiv Gaddafijevog režima.

Francuska i Velika Britanija učestvuju u NATO napadima na Gadafijeve snage, a Pariz je prva država koja je zvanično priznala Nacionalni prelazni savjet kao legitimnog predstavnika libijskog naroda.

(Tanjug)