Vijestiiiiii

Foča: Napadači sasuli rafal na kuću povratnika Bošnjaka

385views

Sedam metaka ispaljeno je u kuću porodice Spirjan u fočanskom selu Šuljci, a počinioci su vlasniku Bećiru Spirjanu na zidu ostavili poruku da će opet doći. Prema tragovima zrna, zaključeno je da je u napadu korišteno automatsko ili poluautomatsko oružje čiji su hici razbili prozor, oštetili jedna od unutrašnjih vrata i završili u zidovima objekta. Srećom, porodica Spirjan u tom trenutku nije bila u kući.

Za oštećenja na kući saznali su u srijedu i već u četvrtak se i sami uvjerili da je meta napadača bio njihov, prošle godine obnovljeni dom.

– Prvo sam mislio da su kamenom gađali, ali kada sam otvorio vrata, vidio sam prašinu. Ispod kuće prođem i vidim tragove metaka – kaže Bećir Spirjan.

Obavljen je uviđaj, utvrđen smjer ispaljenja metaka, a porodica očekuje da krivci budu pronađeni i kažnjeni.

– Sada se bojim zakoračiti u kuću. Strah me i danju, a kamoli noću. Koga ne bi bilo poslije rafala sasutog u kuću – ogorčen je 64-godišnji povratnik.

U selu Šuljci prije rata živjelo je oko 40 porodica. Ubijeni su svi stanovnici koji su na početku agresije ostali u selu, a većina je izbjegla u pravcu Goražda. Danas u Šuljcima niko ne živi, već povratnici povremeno dolaze i obrađuju svoja imanja.

(Avaz)